Duurzaamheid

Energiezuinig en duurzaam

De appartementen worden onder andere voorzien van zonnepanelen, laagtemperatuur-vloerverwarming, hoogwaardige isolatie, mechanische ventilatie en een lucht/water-warmtepomp. Dit betekent dat u profiteert van een lager energieverbruik én lage(re) kosten.

Dit blijkt ook uit het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Deze waarde geeft aan hoe zuinig een woning is. Hierbij kijken we naar de hoeveelheid energie die nodig is om het appartement te verwarmen of te koelen en de energie die nodig is om het tapwater te verwarmen. Bij de berekening worden bouwkundige en installatietechnische gegevens gebruikt. Hoe lager de waarde, hoe beter de energieprestatie. De EPC-waarde in Victor Hugo is maximaal 0,4. Bij het ontwerp is rekening gehouden met (toekomstige) onderhoudskosten. Het doel is om deze voor de bewoners zo laag mogelijk te houden. We kozen voor onder andere robuust metselwerk, onderhoudsarme dakpannen en hoogwaardige kunststof kozijnen. Dus: maximaal genieten tegen minimale kosten.

Vloerverwarming

De appartementen krijgen een vloerverwarmingssysteem. Hiervoor wordt elk appartement voorzien van een lucht/water-warmtepomp. Per appartement wordt een splitunit op het dak geplaatst. Deze zorgt er samen met de inpandige unit voor dat het appartement wordt verwarmd. Wilt u dat de installatie ook kan koelen? Dit is optioneel.

De voordelen van vloerverwarming:

  • gelijkmatige temperatuurverdeling voelt heel behaaglijk en zorgt ervoor dat de ruimtetemperatuur gemiddeld 1 à 2 graden lager kan zijn
  • lagere verbruikskosten
  • meer indelingsmogelijkheden door het ontbreken van radiatoren
  • geen stofschroei en minder stofdwarrelingen
  • grotere veiligheid: verbranden of stoten aan radiatoren is niet meer mogelijk

Vloerverwarming warmt uw appartement langzamer op dan radiatoren. Wij raden u daarom aan geen nachtverlaging toe te passen. Over het algemeen kunt u bij vloerverwarming alle soorten vloerbedekking kiezen. Wat wel belangrijk is: de maximale warmteweerstand mag niet te hoog zijn. Uw leverancier adviseert u hier graag over. Nog iets om rekening mee te houden: de VvE (Vereniging van Eigenaars) kan hierover andere, specifieke voorwaarden hebben vastgelegd.

Lucht/water-warmtepomp

Hoe werkt een lucht/water-warmtepomp? Een lucht/water-warmtepomp zet de buitenlucht energiezuinig om in warm water (voor water om zelf te gebruiken of voor de centrale verwarming). Een groot deel van de energie wordt uit de lucht gehaald. Een lucht/water-warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit staat op het dak van het appartementencomplex en de binnenunit in de binnenberging of techniekruimte. In de buitenunit zit een warmtepomp die de warmte uit de omgevingslucht absorbeert met een koelmiddel en condensor. De binnenunit ontvangt de warmte en gebruikt deze om het water op te warmen. Het warme water wordt vervolgens overgebracht naar de vloerverwarming en de waterleiding.

Mechanische ventilatie

De appartementen krijgen een mechanisch ventilatiesysteem. Hierdoor kunt u maximaal genieten van natuurlijke ventilatie.

Zonnepanelen

Bij Victor Hugo maken we dankbaar gebruik van de zon, een onuitputtelijke energiebron. Deze energie is 100% duurzaam en groen. Het verlaagt de CO2-uitstoot en is geluidloos. De opgewekte energie wordt voornamelijk gebruikt voor de energievoorziening van uw appartement. Dat leidt voor u tot lagere kosten voor het energieverbruik.

×